NL | FR

International Space Camp Huntsville Alabama


Het International Space Camp®  dat doorgaat in het U.S. Space & Rocket Center in Huntsville, Alabama, heeft als doel de internationale samenwerking in het domein van de ruimtewetenschap en -techniek te promoten. Ieder jaar worden meer dan 30 landen uitgenodigd om een delegatie te selecteren, bestaande uit één leerkracht en twee leerlingen (een meisje en een jongen tussen 15 en 18 jaar). Zij kunnen gedurende een week deelnemen aan dit uitzonderlijke ruimtekamp in het centrum waar ooit de programma’s zijn opgestart die tot de maanlanding hebben geleid. Je kan er een unieke ervaring opdoen en je passie voor ruimtevaart delen met leerkrachten en jongeren uit andere landen.
 
De deelnemende landen:
Argentina, Australia, Austria, Belgium, Brazil, Canada, China, Costa Rica, Czech Republic, Denmark, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Italy, Japan, Mexico, Malaysia, The Netherlands, New Zealand, Norway, Portugal, Russia, Singapore, Republic of Korea, Spain, Sweden, Switzerland, Turkey, United Arab Emirates, The United Kingdom and the United States.
 
De deelname is gratis en de reis wordt in principe gesponsord. In 2016 word één Franstalige leerkracht en twee jongeren (15-18 jaar) geselecteerd.
 
Hoe deelnemen?  
Vul onderstaand formulier in samen met je gegevens (CV) en een motivatiebrief (Engels) om aan dit Space Camp deel te nemen voor 30 april. Een voldoende kennis van de Engelse taal is noodzakelijk. De jury, voorgezeten door onze eerste Belgische astronaut Dirk Frimout, selecteert één leerkracht en twee leerlingen in de maand mei.
 
International Space Camp voor slechtzienden!
Volg op Facebook.
Interview van de deelnemers hier (Franstalig).

U wilt zich kandidaat stellen?

Het kandideren voor het International Space Camp moet steeds gebeuren voor eind april:
 
 

     SitemapPrivacyverklaring